Українські держустанови підвищать кібербезпеку завдяки проєкту ОБСЄ

Українські держустанови підвищать кібербезпеку завдяки проєкту ОБСЄ

Укрінформ
Українські держустанови підвищуватимуть захищеність від кіберзагроз завдяки проєкту ОБСЄ з просування кібергігієни серед держслужбовців.

Як передає Укрінформ з посиланням на сайт ОБСЄ, відповідний проєкт був презентований у четвер у Києві.

"Нові напрацювання з популяризації кібергігієни серед працівників держустанов в Україні були презентовані сьогодні, 30 вересня 2021 року, на заході в Києві, організованому Координатором проектів ОБСЄ в Україні у співпраці з Національним агентством України з питань державної служби та Українською школою урядування (УШУ). Зокрема, серед цих напрацювань - програма онлайн та очного навчання з основ кібергігієни, обладнаний мобільний тренінговий центр та пул тренерів, готових до навчання держслужбовців", - йдеться у повідомленні.

Короткостроковий курс «Основи кібергігієни» складається з 9 онлайн-модулів, розміщених на платформі «Дія. Цифрова освіта» та онлайн-ресурсі DESPRO, а також він доповнюється 2-денним очним тренінгом в УШУ, офіційному провайдері освітніх послуг щодо підвищення кваліфікації посадовців. Курс охоплює низку тем щодо найпоширеніших загроз кіберпростору (таких як злам, фішинг) та висвітлює способи їх уникнення.

Задля можливості проводити тренінги в різних локаціях Координатор проектів ОБСЄ в Україні забезпечив УШУ 20 комплектами ноутбуків з відповідним ліцензійним програмним забезпеченням. Також були розроблені методичний посібник тренера та робочий зошит держслужбовця-учасника тренінгу з кібергігієни. Окрім цього був сформований пул з 52 тренерів, що пройшли методологічне та практичне навчання з подальшим пілотуванням тренінгової програми.

Читайте також: В Україні пройде Місяць кібербезпеки

"Закінчивши курс, кожен держслужбовець має право на отримання сертифікату на 1 кредит Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи (ЄКТС) в рамках щорічного обов’язкового підвищення кваліфікації. 1 ЄКТС дорівнює 30 годинам щорічного обов’язкового підвищення кваліфікації серед держслужбовців", - йдеться у повідомленні.

Для подальшої підтримки українських партнерів у викликах кіберпростору, Координатор проектів ОБСЄ в Україні також розпочинає в жовтні 2021 року інформаційно-просвітницьку кампанію та розробку програми підвищення кваліфікації ІТ-фахівців держустанов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-