Україна в ТКГ підтримала повернення до очних зустрічей, але не в Мінську

Україна в ТКГ підтримала повернення до очних зустрічей, але не в Мінську

Укрінформ
Українська делегація в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з питань Донбасу підтримала можливість повернення до очного формату зустрічей, але не в Мінську.

Як передає Укрінформ, про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань правової політики та представник України в політичній підгрупі ТКГ Андрій Костін в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

"Наші консультації з березня минулого року відбуваються у форматі відеоконференції. Тобто, на екрані перебуває людина, а поруч із нею ще двоє. Тим більше, ніхто з нас не знає, хто ще насправді за екраном перебуває. Це до питання про конфіденційність переговорного процесу. Саме тому Українська делегація і підтримала можливість повернення до очних зустрічей", - сказав він.

Читайте також: Росія в ТКГ пропонувала речі, які порушують принципи прийняття рішень в ОБСЄ

За словами Костіна, на сьогодні вже тривають відповідні консультації, але про повернення очних зустрічей у Мінську не йдеться.

"Єдина наша позиція - має бути гарантована безпека всіх учасників, незалежність і конфіденційність проходження цієї процедури. Тому ми, безумовно, не розглядаємо Мінськ як місце для проведення очних консультацій. Але ми готові розглянути інші локації", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Російська делегація на засіданні Тристоронньої контактної групи 29 вересня запропонувала нові принципи прийняття рішень, які не знайшли розуміння ні в української делегації, ні у представників ОБСЄ.

Читайте також: Гармаш вважає, що після виборів в РФ на Україну чекає ще більша конфронтація

Як зауважив віцепрем'єрміністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій, перший заступник голови української делегації в ТКГ Олексій Резніков, російські представники висунули пропозиції щодо «…загального голосування» за окремими власними ініціативами, «…голосування за замовчуванням» і тому подібні речі, які протирічать практиці перемовин та порушують принципи прийняття рішень в ОБСЄ, які передбачають прийняття усіх рішень виключно консенсусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-