Росія в ТКГ пропонувала речі, які порушують принципи прийняття рішень в ОБСЄ

Росія в ТКГ пропонувала речі, які порушують принципи прийняття рішень в ОБСЄ

Укрінформ
Російська делегація на засіданні Тристоронньої контактної групи 29 вересня запропонувала нові принципи прийняття рішень, які не знайшли розуміння ні в української делегації, ні у представників ОБСЄ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні у Фейсбуці української делегації для участі у ТКГ за підсумками чергового засідання в режимі відеоконференції 29 вересня.

Як зауважив віцепрем'єрміністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій, перший заступник голови української делегації в ТКГ Олексій Резніков, "цього разу російська делегація повелася дещо дивно. Зокрема російські представники висунули пропозиції щодо «…загального голосування» за окремими власними ініціативами, «…голосування за замовчуванням» і тому подібні речі, які протирічать практиці перемовин та порушують принципи прийняття рішень в ОБСЄ, які передбачають прийняття усіх рішень виключно консенсусом".

Читайте також: У «Норманді» обговорювали участь у саміті нового канцлера ФРН - Резніков

Проте, як наголосив Резніков, "ці спроби нав’язати свої пропозиції за межами порядку денного не знайшли розуміння ані в української делегації, ані у представників ОБСЄ".

Як повідомив Резніков, на вчорашньому черговому засіданні ТКГ в режимі відеоконференції "у гуманітарній частині сторони привітали розблокування роботи гуманітарної підгрупи, вагому роль в якому зіграло надання українською стороною гарантій безпеки для розблокування роботи КПВВ з російської сторони. Наша делегація знову закликала прискорити підготовку до проведення наступного етапу одночасного взаємного звільнення утримуваних у зв’язку з конфліктом осіб".

Читайте також: Резніков назвав головну потребу людей на лінії розмежування

Резніков ще раз наголосив, що розблокування роботи КПВВ з боку тимчасово окупованих територій врешті дозволило б вирішити питання соціально-економічної підтримки громадян України, що проживають на тимчасово окупованих територіях.

За його словами, у питаннях безпеки українська делегація вкотре "закликала забезпечити суворе дотримання режиму припинення вогню та негайно припинити його порушення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-