Рішення «Норманді» з Меркель будуть актуальними і для її наступника - Кулеба

Рішення «Норманді» з Меркель будуть актуальними і для її наступника - Кулеба

Укрінформ
Рішення саміту нормандського формату за участю чинного канцлера Німеччини Ангели Меркель будуть актуальними і для нового уряду ФРН.

Про це заявив журналістам міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У Німеччині є спадкова зовнішня політика, тому ми переконані, що навіть якщо зараз (відбудеться) саміт нормандський за участю пані Меркель, то ті рішення і зобов’язання, які будуть узяті, залишаться актуальними і для нового уряду Німеччини”, - заявив міністр.

Кулеба додав, що спокійно дивиться на процес коаліційних перемовин у Німеччині. Він прогнозує, що новий уряд Німеччини буде прагматичним і не стане антиукраїнським.

Читайте також: Україна розраховує на сприятливу коаліцію після виборів у ФРН - Кулеба

“Він буде насамперед займатися внутрішньонімецькими питаннями. І пан Шольц (кандидат у канцлери від Соціально-демократичної партії Олаф Шольц - ред.), і пан Лашет (кандидат від Християнсько-демократичної партії Армін Лашет - ред.) - вони нам зрозумілі, але найважливіше тут, власне, якою буде коаліційна угода з лібералами і "зеленими”, - зауважив Кулеба.

За словами міністра, залежно від коаліційної угоди можливі відмінності в нюансах, але принципових і різких змін він не очікує.

Як повідомлялося, Соціал-демократична партія Німеччини виграла вибори до Бундестагу, що відбулися 26 вересня.

Читайте також: Україна має залишатися країною-транзитером – кандидат у канцлери ФРН Шольц

Чинний канцлер Ангела Меркель у виборчих перегонах участі не брала. Вона піде з посади після того, як буде сформовано коаліцію і буде призначений новий канцлер.

Кулеба 27 вересня заявив, що Україна хоче провести "нормандську" зустріч ще за участю Меркель.

Читайте також: Єрмак: Саміт «Норманді» може відбутися до завершення повноважень Меркель

Попередній саміт у нормандському форматі відбувся 9 грудня 2019 року в Парижі. Відтоді відбуваються тільки зустрічі політичних радників Нормандської четвірки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-