Україна має право сказати: хочемо «оживити» ООН - Президент

Україна має право сказати: хочемо «оживити» ООН - Президент

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на 76-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, закликав «оживити» цю організацію  та її статут.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Торкнувшись проблеми боротьби з пандемією коронавірусу, Зеленський зазначив, що Україна не чекала допомоги від інших, а сама допомагала у боротьбі з COVID-19, зокрема відрядила медиків та необхідні засоби до Італії. 

«Україна допомагала всім, хто потребував цього, в той час, коли світ забув, що пандемія – не назавжди, і всі держави колись знову зберуться тут. Але як вони тепер будуть дивитись одна одній в очі? Україні - не соромно. Вона має право сказати: хочемо «оживити» ООН. Для початку треба «оживити» її статут».

Читайте також: Евакуація з Афганістану показала відданість України засадам ООН - Президент

Говорячи про нерівність при розподілі вакцин, Президент зауважив: «Ми грали у рівність і єдність, де одна справа ділити спільні цілі, інша - спільно ділити вакцини... Усі ми люди, усі ми в одному човні, але рятувальні шлюпки першими отримають пасажири першого класу».

За його словами, навряд чи хтось міг уявити, що колись знаряддям для дискримінації стануть ліки. «У контексті постійних розмов про світову продовольчу кризу, цікаво – невже колись ми так само будемо ділити між собою хліб та воду?!» - резюмував Зеленський.

Читайте також: Україні складно заснути під звуки вибухів і пострілів – Зеленський на ГА ООН

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до США для участі у 76-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-