Разумков: У мене немає світоглядних розбіжностей із колегами

Разумков: У мене немає світоглядних розбіжностей із колегами

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підкреслив, що не має світоглядних розбіжностей із колегами, але має позицію, яка ґрунтується на законах і Конституції України.

Як передає Укрінформ, так спікер в інтерв’ю телеканалу «Прямий» прокоментував слова радника керівника Офісу Президента Михайла Подоляка, який раніше сказав, що до Голови ВР немає претензій кримінального плану, але є розбіжності в його поглядах і поглядах партії на стратегію розвитку держави.

«Якщо ми говоримо з вами про світоглядні розбіжності, - у мене немає світоглядних розбіжностей з колегами. Мої позиції не змінюються. Може в когось так відбувається, але точно не в мене», - зазначив Разумков.

У цьому контексті спікер згадав законопроєкт про олігархів.

Читайте також: Разумков - про ймовірну відставку: За посаду триматися не буду

«Я вважаю, що боротьбу з олігархатом треба вести, але вести в цивілізований спосіб. Я вважаю, що гарним був приклад Сполучених Штатів. Це не новина, коли використовується антимонопольне законодавство, коли створюється система лобізму в гарному розумінні цього слова. А якщо ми з вами говоримо про корупцію, яка іноді, про що говорять і журналісти, і політики, має місце між представниками влади і представниками великого бізнесу, то це не боротьба з олігархами, це злочин, який повинні розслідувати антикорупційні органи і приймати відповідні рішення, а потім суд», - сказав він.

Читайте також: Разумкова не запросили на виїзну нараду «слуг» за участю Зеленського

Разумков додав: «Я розумію, що це не всім подобається, і колегам, у тому числі. Але це не світоглядні підходи. Це позиція, яка ґрунтується виключно на законах і Конституції України. Я дійсно підтримую цей процес, але давайте робити його так, щоб паралельно з цим не порушувати інші закони. Тому що питання олігархів, людей, які впливають на політику, це дійсно проблема, про це всі говорять, це є протягом багатьох-багатьох років нашої незалежності. Але боротися з беззаконням незаконними методами – воно точно не доведе до того результату, який від нас очікує суспільство. А сам процес я підтримую».

Як повідомлялося, раніше радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв’ю виданню «Главком» запевнив, що до Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова немає претензій кримінального плану, але є розбіжності в його поглядах і поглядах партії на стратегію розвитку держави.

Читайте також: Відставки в уряді будуть, хоча пропозиції в Раду ще не надходили - Разумков

1 липня 2021 року Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" в першому читанні. Документ передбачає внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), визначає порядок і наслідки включення осіб до Реєстру, запроваджує декларування службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

Читайте також: «Слуга народу» наразі не ініціюватиме відставку Разумкова — Корнієнко

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у листі закликала Голову ВР Дмитра Разумкова направити законопроєкт №5599 до Венеційської комісії через те, що, на її думку, він може суперечити нормам Конституції. Окрім цього, до спікера звернулися чотири опозиційні депутатські фракції з аналогічною пропозицією.

Разумков 10 вересня направив законопроєкт на експертизу до Європейської комісії "За демократію через право" (Венеційська комісія).

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки на засіданні 17 вересня рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-