Шмигаль очікує від наступного саміту Україна-ЄС на амбітну спільну заяву

Шмигаль очікує від наступного саміту Україна-ЄС на амбітну спільну заяву

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль очікує від наступного саміту Україна – ЄС на амбітну спільну заяву.

Про це він сказав під час засідання Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Розраховуємо на амбітність спільної заяви Саміту ЄС-Україна, яка продемонструвала значний прогрес із часу проведення попереднього саміту... Наш першочерговий пріоритет, який, я переконаний, є пріоритетом сторони ЄС, - це, звісно ж, спільна готовність до подальшого поглиблення інтеграційних процесів у відносинах України та ЄС, зокрема поступова інтеграція України до внутрішнього ринку Європейського Союзу», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна очікує від ЄС на сміливі рішення щодо євроінтеграції - політики

Він додав, що Україна наполегливо працює над імплементацією Угоди про асоціацію з ЄС. Зокрема, раніше Комісія з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС оновила список пріоритетних законопроєктів, які потребують першочергового розгляду урядом та Верховною Радою. Із 40 запланованих до ухвалення актів прийнято вже 22, ще 4 буду розглянуті на засіданні уряду 22 вересня.

Як повідомлялося, проведення самітів Україна – ЄС здійснюється на підставі статті 5 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Засідання самітів проводяться за участю Президента України, президента Європейської ради та президента Європейської комісії. Cаміти відбуваються щороку почергово в Україні та Брюсселі.

Зустрічі у рамках самітів дають сторонам змогу на найвищому рівні підбити підсумки співробітництва за рік, що минув, визначити пріоритети взаємодії на найближче майбутнє, обговорити розвиток ситуації в Україні та Європейському Союзі, а також узгодити позиції щодо актуальних міжнародних питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-