Обговорення українського питання на Генасамблеї ООН не повинно бути формальним – політолог

Обговорення українського питання на Генасамблеї ООН не повинно бути формальним – політолог

Укрінформ
Дискусія про питання, пов'язані з окупацією Криму та частини Донбасу Росією, під час сесії Генасамблеї ООН, яка проходить зараз в Нью-Йорку, не повинна бути формальністю.

Таку думку у ефірі телеканалу "Дом" висловив політолог Володимир Фесенко, передає Укрінформ.

"Для нас дуже важливо, щоби відбулася не просто формальна дискусія з українського питання. Принципово важливі двосторонні зустрічі Президента Зеленського. Тому що саме під час них ми на практиці реалізуємо ті зовнішньополітичні напрацювання, завдання, які досягаються під час офіційних візитів, і які ми повинні втілювати через спільні дії з нашими міжнародними партнерами", — наголосив Фесенко.

Крім того, експерт відзначив зусилля української сторони щодо привернення уваги світової спільноти до проблеми російської агресії проти України.

"Треба віддати належне зусиллям і українського керівництва, й української дипломатії. Це дійсно дуже важливо для нас. На такому значному, по суті — найголовнішому міжнародному майданчику, необхідно привертати увагу до тих невирішених українських проблем, які турбують не лише нас. Потрібно про них нагадувати міжнародній спільноті, потрібно говорити. Потрібно нагадувати про проблеми Донбасу, про складну драматичну ситуацію у Криму та навколо Криму", — зауважив він.

Проте необхідно пам'ятати про те, що питання, пов'язані з Україною, будуть не єдиними в порядку Генасамблеї ООН, додав політолог.

Читайте також: Запобігання мілітаризації Криму й агресії РФ має бути пріоритетом сесії ГА ООН - Зеленський

"Але треба бути реалістами. Порядок Генасамблеї, звісно, не обмежуватиметься лише українським питанням. Кліматичні зміни й пандемія — ось два головні питання, які зараз перебувають у центрі уваги міжнародної спільноти", — підсумував Фесенко.

Як повідомляв Укрінформ, триває робочий візит Президента Володимира Зеленського до США, який розпочався 20 вересня. Зеленський прибув до Нью-Йорка для участі у 76-й сесії Генеральної асамблеї ООН. 21 вересня він узяв участь у відкритті сесії, 22 вересня заплановано його виступ у загальних дебатах на Генасамблеї ООН.

Фото: www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-