Латвія в ООН закликала світ підтримувати Україну

Латвія в ООН закликала світ підтримувати Україну

Укрінформ
Продовження військової агресії Росії вимагає від міжнародної спільноти підтримувати Україну.

Про це під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку сказав президент Латвії Егілс Левітс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Російська кампанія військового залякування України триває. Це підтверджує потребу у підтримці міжнародною спільнотою незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України”, - сказав Левітс.

За його словами, Латвія вбачає новоутворену Кримську платформу “важливим форматом для підтримки деокупації Криму у світовому порядку денному”. “Ми закликаємо до найширшого можливого залучення міжнародної спільноти до Кримської платформи”, - наголосив президент.

Читайте також: Україна хоче почути, чому ООН не була представлена на саміті Кримської платформи - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, Кримська платформа – новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-