Зеленський сказав, як ООН може допомогти в деокупації територій України

Зеленський сказав, як ООН може допомогти в деокупації територій України

Укрінформ
Генеральна асамблея ООН є одним з основних майданчиків, на яких Україна може висловити протест щодо окупації частини сходу та півострова Крим.

Як інформує телеканал "Дом", про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час візиту в Нью-Йорк (США), передає Укрінформ.

Відповідаючи на питання журналіста, чи вірить він в ефективність ООН для розв'язання проблеми окупованої частини сходу України та Криму, Зеленський відповів: "Складно сказати. Але одним з центральних майданчиків, на яких збираються лідери країн, від яких залежить вирішення ситуації, — це Генасамблея ООН".

Читайте також: Зеленський прибув з робочим візитом до США для участі у Генасамблеї ООН

Він наголосив, що Україна повинна бути прикладом країни, яка не зраджує своїм інтересам.

"І ми повинні не тільки говорити, а й вимагати відповідних дій. Ми шукаємо рішення Донбасу і Криму на всіх майданчиках. Так, організація ООН — це один з головних майданчиків. І ми не повинні пропускати таку можливість", — зазначив Президент.

Читайте також: Зеленський поклав квіти до меморіалу «11 вересня» у Нью-Йорку

Зеленський акцентував, що Україна повинна максимально ефективно використовувати цей візит щодо двосторонніх зустрічей з різними країнами.

Нагадаємо: у понеділок Зеленський прибув до Нью-Йорка для участі у 76-й сесії Генеральної асамблеї ООН. З 21-го по 27 вересня в Генасамблеї триватиме тиждень високого рівня, у якому запланована участь більш як сотні світових лідерів. Очікується, що Президент України виступить у загальних дебатах Генасамблеї 22 вересня після обіду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-