Рада може розглянути законопроєкт про олігархів у середу або четвер – Арахамія

Рада може розглянути законопроєкт про олігархів у середу або четвер – Арахамія

Укрінформ
Верховна Рада може розглянути у другому читанні законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" на пленарному засіданні 22 або 23 вересня.

Про це голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія сказав під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми на Погоджувальній раді скористалися своїм законним правом. Шляхом голосування включили до порядку денного законопроєкт про олігархів. Я думаю, що він може бути розглянутий у середу або у четвер", – сказав Арахамія.

Він додав, що спостерігає великий спротив ухваленню проєкту закону. Керівник фракції "СН" висловив думку, що процес ухвалення документу блокується "не олігархами, а людьми, яким стане незручно обслуговувати олігархів".

Читайте також: Рада включила до порядку денного законопроєкти про олігархів

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня 2021 року Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" в першому читанні. Документ передбачає внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), визначає порядок і наслідки включення осіб до Реєстру, запроваджує декларування службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у листі закликала Голову ВР Дмитра Разумкова направити законопроєкт №5599 до Венеційської комісії через те, що, на її думку, він може суперечити нормам Конституції. Окрім цього, до спікера звернулися чотири опозиційні депутатські фракції з аналогічною пропозицією.

Разумков 10 вересня направив законопроєкт на експертизу до Європейської комісії "За демократію через право" (Венеційська комісія).

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки на засіданні 17 вересня рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Читайте також: Венеційська комісія дасть оцінку законопроєкту про олігархів

Погоджувальна рада 20 вересня включила до порядку денного пленарного тижня законопроєкти №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" та №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-