Зеленський у Штатах зустрінеться з генсеками ООН і НАТО - Кулеба

Зеленський у Штатах зустрінеться з генсеками ООН і НАТО - Кулеба

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Сполучених Штатів Америки для участі в Генеральній асамблеї ООН зустрінеться з генеральними секретарями ООН та НАТО.

Як передає Укрінформ із посиланням на МЗС, про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба поінформував в ефірі одного з українських телеканалів.

“Президент їде до Нью-Йорка з чіткою метою: консолідувати ще більше підтримку світу для України. Це стосується питань протидії російській агресії, залучення інвестицій до України, боротьби з пандемією COVID-19”, - заявив міністр.

Кулеба підкреслив, що Генеральна асамблея ООН є найавторитетнішим міжнародним майданчиком, до якого прикута увага всього світу. Крім того, це нагода провести низку важливих двосторонніх і багатосторонніх зустрічей у штаб-квартирі ООН.

“Президент України зустрінеться і з генеральним секретарем ООН, і з генеральним секретарем НАТО, і з лідерами декількох важливих держав, проведе окрему зустріч із іноземними інвесторами. Це буде дуже насичений візит, який розписаний буквально по хвилинах”, - зауважив очільник МЗС.

Кулеба наголосив, що червоною ниткою участі Президента в ГА ООН та переговорів на всіх рівнях буде тема Криму. “Це дуже принципово. По-перше, ми дуже успішно запустили Кримську платформу. По-друге, Крим є питанням номер один для нашої держави та дипломатії. Буде непроста розмова з генеральним секретарем ООН на цю тему, адже ми хочемо бачити більшу залученість ООН до питань Криму”, - сказав він.

Читайте також: Візит Зеленського на Генеральну асамблею ООН: стало відомо, хто увійшов до делегації

Міністр поділився очікуванням позитивних результатів для України за підсумками візиту та переговорів перших осіб.

За його словами, “Президент буде домовлятися зі своїми візаві про конкретні речі в сферах безпеки, політики та економіки”.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках перебування на 76-й сесії Генасамблеї ООН в Нью-Йорку Президент Польщі Анджей Дуда зустрінеться, зокрема з Президентом України Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-