На Банковій обговорили перспективи оборонної співпраці з Канадою

На Банковій обговорили перспективи оборонної співпраці з Канадою

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець обговорив з директором канадської програми PROTECT Майклом Маккарті питання щодо поглиблення відносин України з Канадою у сфері оборонного співробітництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що присутній на зустрічі аташе з питань оборони Посольства Канади полковник Роберт Фостер висловив подяку Україні за нещодавній порятунок та евакуацію канадських громадян з афганського Кабула літаками Збройних сил України.

«Це був не тільки акт партнерської допомоги, а і яскравий приклад високого рівня взаємосумісності, якого досягли українські військові для спільних дій з підрозділами країн НАТО», - зазначив він.

Особливу увагу співрозмовники приділили вдосконаленню кадрової політики в структурах безпеки і оборони України.

Читайте також: На Банковій підбили перші підсумки візиту Зеленського до США

Машовець наголосив на виключній важливості реформи системи управління персоналом, яка має стати рушієм подальших перетворень в українському війську та всьому секторі безпеки. Він детально поінформував партнерську сторону про сегмент оборонної реформи, який стосується порядку відбору кандидатів для призначення на посади вищого керівного складу ЗСУ та інших військових формувань, а також на посади, призначення на які погоджується з Президентом України.

Заступник керівника ОП також наголосив на необхідності подальших практичних кроків у напрямку реалізації кадрового реформування.

Зі свого боку Маккарті підтвердив незмінність підтримки Канадою України в протистоянні в гібридній війні, розв'язаній Російською Федерацією, і висловив готовність до надання сприяння з боку його країни для розбудови потужної та сучасної української армії.

Читайте також: В ОП хочуть збільшити групу американських радників у сфері безпеки й оборони

Сторони погодилися підтримувати активний діалог зі згаданих питань та сприяти подальшому розвитку українсько-канадського партнерства.

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня представники Міністерства оборони України та Збройних сил Канади обговорили питання співробітництва у галузі управління персоналом та розбудови Збройних сил України.

Фото: пресслужба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-