На Банковій підбили перші підсумки візиту Зеленського до США

На Банковій підбили перші підсумки візиту Зеленського до США

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець зустрівся з тимчасовою повіреною у справах Сполучених Штатів Америки в Україні Крістіною Квін та іншими представниками Посольства США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

"Учасники зустрічі підбили перші підсумки візиту Президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів у питаннях безпеки й оборони", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Машовець відзначив позитивні результати цього візиту з огляду на підписання контрактів високого рівня та низки інших важливих двосторонніх документів у сферах стратегічного оборонного партнерства, досліджень, розробок та випробувань, спільних космічних проєктів та встановлення лінії захищеного зв’язку.

Окрему увагу заступник керівника ОП приділив підготовці візитів американських високопосадовців, про які було домовлено у Вашингтоні, та необхідності вироблення й погодження практичних заходів з реалізації досягнутих домовленостей.

Сторони обговорили подальші спільні зусилля, спрямовані на імплементацію оборонних реформ, розвиток сектору безпеки й оборони України, сприяння США у наближенні України до членства в НАТО, посилення її системи кібербезпеки та залучення українських фахівців з цього питання до багатосторонніх форматів співпраці.

Читайте також: Зеленський порушував тему Криму на всіх зустрічах у Вашингтоні - Кулеба

Машовець подякував американській стороні за стратегічну підтримку у сфері безпеки, надання допомоги Збройним силам України та дорадчу допомогу, яка сприяє розбудові законодавчої бази та посиленню обороноздатності держави.

Зі свого боку Крістіна Квін запевнила у незмінній підтримці України щодо гарантій безпеки та готовності й надалі поглиблювати двостороннє співробітництво, яке було політично закріплено під час візиту Президента України до США.

Як повідомляв Укрніформ, Президент Володимир Зеленський перебував у США з кількаденним робочим візитом із 31 серпня. За результатами переговорів з Президентом США Джозефом Байденом 1 вересня у Білому домі Офіс Президента опублікував спільну заяву щодо стратегічного партнерства двох країн.

Кулеба назвав візит Зеленського до Вашингтона і його розмову з Байденом класичним прикладом виграшу для обох сторін.

Президент Володимир Зеленський планує здійснити поїздку до Нью-Йорка (США) під час загальних дебатів і засідання високого рівня на 76-й сесії Генеральної Асамблеї ООН наприкінці вересня.

Фото: www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-