Держдеп закликає Раду суддів України прискорити реформу

Держдеп закликає Раду суддів України прискорити реформу

Заява
Укрінформ
Державний департамент США закликав Україну імплементувати судову реформу та прискорити процес формування Вищої ради правосуддя.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній речником Держдепу, повідомляє Укрінформ.

«Сполучені Штати разом з урядом України, громадянським суспільством та міжнародними партнерами визнають, що судова реформа має вирішальне значення для зміцнення верховенства права та залучення іноземних інвестицій в Україну», - зазначають у Держдепі.

У липні Україна прийняла історичний закон, який дає можливість для справжньої реформи судової влади, підкреслюється в заяві. Зі свого боку міжнародні партнери, відповідно до цього закону, номінували висококваліфікованих експертів для оновлення найважливішого органу судового управління в Україні – Вищої ради правосуддя.

Читайте також: Зеленський заявляє, що не допустить блокування судової реформи

Однак, зауважують в американському зовнішньополітичному відомстві, 13 вересня Рада суддів України відмовилася від висунення своїх представників для участі в процесі. Ця відмова «загрожує зірвати обіцянки про справжню судову реформу в Україні», застерігає Держдепартамент

У цьому зв’язку вказується, що ще є час, аби зберегти позитивний імпульс: «Рада суддів може виконати свій обов’язок щодо імплементації закону та висунути кандидатури».

Американська сторона підкреслює, що й надалі сприятиме життєво важливій реформі, для того, щоб народ України «міг довіряти своїм судам та суддям, а також щоб Україна могла продовжувати свій шлях до євроатлантичної інтеграції».

Читайте також: На Банковій обговорили судову реформу з послами G7 та ЄС та узгодили спільну заяву

При цьому в Держдепартаменті США додали, що судова реформа створить більше робочих місць та економічних можливостей, а також забезпечить справедливість, на яку заслуговує український народ.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні Ради суддів України 13 вересня жоден із кандидатів до комісії для проведення конкурсу на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів не набрав необхідної кількості голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-