Судова реформа: посли G7 розповіли про результати зустрічі на Банковій

Судова реформа: посли G7 розповіли про результати зустрічі на Банковій

Укрінформ
Посли країн «Великої сімки» після зустрічі в Офісі Президента заявили, що реформа вищої ради правосуддя - це історична можливість для України створити ефективну та чесну судову систему.

Як передає Укрінформ, про це посли G7 повідомили у Твіттері.

"Посли G7 із задоволенням долучилися до сьогоднішнього конструктивного діалогу з урядом, парламентом і судовою владою щодо реформування Вищої ради правосуддя, який приймав Офіс Президента України. Посли почули всі сторони, включно з одностайним зобов’язанням України провести реформу ВРП", - йдеться у повідомленні.

Посли наголосили на міжнародній підтримці для реформування ВРП відповідно до законів, прийнятих Верховною Радою у липні, включно з наданням високоякісних міжнародних експертів до складу Етичної ради ВРП, які працюватимуть зі своїми українськими колегами після висування.

Читайте також: На Банковій обговорили судову реформу з послами G7 та ЄС та узгодили спільну заяву

"Реформа ВРП - це історична можливість створити ефективну та чесну судову систему, яку українці вимагають і на яку заслуговують. Посли закликали Раду суддів і всіх українських партнерів забезпечити швидке висування експертів до складу Етичної ради ВРП", - зазначили посли G7.

Як повідомляв Укрінформ, 16 вересня в Офісі Президента відбулася робоча зустріч, присвячена імплементації законів щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів та щодо порядку обрання на посади членів Вищої ради правосуддя.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-