Законопроєкт Зеленського про олігархів у п’ятницю винесуть на комітет ВР

Законопроєкт Зеленського про олігархів у п’ятницю винесуть на комітет ВР

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки на засіданні 17 вересня розпочне розгляд у другому читанні президентського проєкту закону про олігархів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у порядку денному засідання комітету, оприлюдненому на сайті Верховної Ради.

Розгляд законопроєкту №5599 є «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» другим питанням порядку денного засідання.

Першим питанням заплановано заслухати інформацію Головнокомандувача Збройних Сил України щодо напрямків діяльності.

Засідання комітету розпочнеться об 11:15.

Читайте також: Венеційська комісія дасть оцінку законопроєкту про олігархів

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)". Документ передбачає внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), визначає порядок і наслідки включення осіб до Реєстру, запроваджує декларування службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

Читайте також: Депутати можуть розглядати законопроєкт про олігархів без висновку Венеційської комісії — Разумков

До другого читання законопроєкту вже надійшло понад 1230 поправок.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у листі закликала Голову ВР Дмитра Разумкова направити законопроєкт №5599 до Венеційської комісії, оскільки, на її думку, він може суперечити нормам Конституції. Окрім цього, до спікера звернулися чотири опозиційні депутатські фракції з аналогічною пропозицією.

Разумков 10 вересня направив законопроєкт на експертизу до Європейської комісії "За демократію через право" (Венеційська комісія).

Читайте також: Щоб називати когось олігархом, потрібно спершу ухвалити закон — Данілов

Спікер зауважив, що Регламент Верховної Ради не забороняє народним депутатам розглядати законопроєкт, направлений до Венеційської комісії, без її висновків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-