Україна продовжить «дружньо тиснути» на партнерів щодо Nord Stream 2 – МЗС

Україна продовжить «дружньо тиснути» на партнерів щодо Nord Stream 2 – МЗС

Укрінформ
Україна продовжить "дружньо тиснути" на партнерів щодо газопроводу "Північний потік-2".

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми бачимо, що партнери чують те, що ми їм говоримо, і пропозиції, які ми вносимо, але рішення ще не ухвалені. Ми будемо продовжувати переговори, продовжувати такий дружній, виключно дружній тиск на партнерів”, - сказав він.

Кулеба відзначив, що Україна вимагає від партнерів переходу "від слів до конкретних дій, від запевнень до конкретних гарантій".

“Тим більше, що ми бачимо, що Російська Федерація на європейському газовому ринку перейшла до конкретних дій, накручуючи ціну на газ, створюючи ефект непередбачуваності ринку та ажіотаж через дефіцит, тому зараз вже треба діяти Німеччині, Сполученим Штатам. Україна готова разом із ними діяти”, - акцентував міністр.

Читайте також: Nord Stream 2 буде використаний проти всієї Європи – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, російський газовий монополіст Газпром оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2" 10 вересня.

«Північний потік-2» - російський газопровід, побудований в обхід України. Його прокладають по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ "Газпром".

У липні Німеччина і США досягли угоди, згідно з якою Америка не буде перешкоджати добудові труби, а Німеччина зобов'язується застосувати санкції в разі агресії Росії проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-