Україна обговорювала зі США різні варіанти зміцнення протиракетної оборони – Кулеба

Україна обговорювала зі США різні варіанти зміцнення протиракетної оборони – Кулеба

Укрінформ
Українська сторона під час візиту до Вашингтона обговорювала різні варіанти купівлі чи отримання технологій для зміцнення протиповітряної і протиракетної оборони.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В США ми дійсно порушували питання, якими чином Америка може допомогти Україні зміцнити нашу протиповітряну і протиракетну оборону. У зв’язку з цим обговорювалися різні варіанти технологій, які Україна може отримати або купити у США чи за їхнього сприяння», - сказав Кулеба у відповідь на запитання, чи є реальним шанс отримати системи ПРО "Залізний купол" (Iron Dome).

Читайте також: США поповнять ракетами ізраїльський «Залізний купол» - Байден

Він також запевнив, що питання зміцнення обороноздатності України постійно перебуває на порядку денному української влади.

Як повідомляв Укрінформ, законопроєкт Палати представників Конгресу США передбачає збільшення військової допомоги України шляхом передачі нових систем озброєння, включаючи потенційну відправку системи ПРО "Залізний купол" (Iron Dome).

Раніше у травні міністр оборони Андрій Таран заявив, що МОУ розглядає можливості придбання протиракетної системи на кшталт "Залізного купола".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-