Данілов провів нараду щодо створення кібервійськ

Данілов провів нараду щодо створення кібервійськ

Укрінформ
Під головуванням секретаря РНБО Олексія Данілова відбулася нарада, присвячена питанням створення кібервійськ України у системі Міністерства оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба РНБО.

"Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов провів нараду щодо виконання рішення РНБО України від 14 травня 2021 року "Про невідкладні заходи з кібероборони держави", уведеного в дію Указом Президента України від 26 серпня 2021 року № 446. Відбувся обмін думками стосовно обсягу матеріально-технічних та фінансових ресурсів, необхідних для створення та забезпечення їх належного функціонування, комплектування особового складу кібервійськ, їх основних завдань тощо", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Стратегію морської безпеки України обговорили на засіданні робочої групи в Апараті РНБО

Як зазначається, відповідно до згаданого указу Кабінету Міністрів доручено у двомісячний строк розробити та внести на розгляд Верховної Ради України законопроєкт щодо створення та функціонування у системі Міністерства оборони України кібервійськ.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня у Києві розпочалося навчання першого потоку учасників програми професійного розвитку у сфері кібербезпеки та реінтеграції для ветеранів АТО/ООС «Кіберзахисники».

Читайте також: З бюджету мають виділити ще понад три мільярди на ракетну програму - РНБО

Програму «Кіберзахисники» розроблено за сприяння Міністерства у справах ветеранів та Ради національної безпеки та оборони для професійної перепідготовки колишніх військових та сприяння зміцненню системи захисту цифрової інфраструктури в Україні загалом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-