З бюджету мають виділити ще понад три мільярди на ракетну програму - РНБО

З бюджету мають виділити ще понад три мільярди на ракетну програму - РНБО

Укрінформ
З Державного бюджету цього року мають додатково виділити 3,3 млрд грн на розвиток програми ракетного озброєння України, а також 960 мільйонів гривень для Військово-морських сил.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов на брифінгу за підсумками засідання РНБО, передає кореспондент Укрінформу.

"Кабінетом Міністрів, депутатами Верховної Ради буде розглянуто внесення змін до бюджету цього року, і на ракетну програму ще в цьому році має бути додатково отримано 3,3 мільярди гривень", - сказав Данілов.

Крім того, він розповів, що РНБО питання розвитку ракетного озброєння України розглядала в режимі таємно.

"Були дуже палкі дискусії, єдине, що я можу сказати, що до 2031 року ми маємо витратити на цю програму більше 200 мільярдів гривень. Ми не можемо чекати від наших партнерів, чи будуть, чи не будуть надавати те чи інше озброєння. Наше завдання - зробити озброєння власного виробництва", - сказав Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що в Україні є спроможності та фахівці для того, щоб розвивати власне ракетне озброєння. Також він зауважив, що для придбання вкрай необхідних Військово-морським силам технічних засобів РНБО просить Верховну Раду і Кабмін виділити додатково 960 мільйонів гривень.

Читайте також: Зеленський затвердив Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу

За словами Данілова, також на РНБО розглянули питання розвитку військово-морських сил України, і є чітке розуміння розвитку флоту до 2031 року. Серед питань, розглянутих на РНБО, було і запровадження Національної системи стійкості, додав він.

"Мова йде про те, що на даний час за 30 років в Україні не існувала система, яка дозволяє по стандартах НАТО і по стандартах світових реагувати на загрози, які існують в нашій країні. Цим документом затверджується концепція, яка розроблялась протягом майже року, брала участь велика кількість фахівців як з нашої країни так і з інших країн, які допомагали нам створити такий фундаментальний документ", - сказав Данілов.

Він наголосив, що Національна система стійкості дозволить ухвалювати та виконувати "адекватні рішення" у разі виникнення критичних ситуацій на місцевому, регіональному та загальнодержавному рівнях. За словами Данілова, РНБО також розглянула питання про стратегічний оборонний бюлетень, йшлося про стратегічне планування оборонної сфери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-