Стефанішина вважає, що Кремль дивиться на Україну як на поле бою з Європою

Стефанішина вважає, що Кремль дивиться на Україну як на поле бою з Європою

Укрінформ
Західні демократії мають виробити спільну відповідь на дії російського автократичного режиму щодо України, а не заплющувати на це очі і вести діалог з Росією про клімат.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час виступу на форумі Ялтинська європейська стратегія (YES) у Києві.

За словами Стефанішиної, якщо реально подивитися на ситуацію, то стане очевидним, що Росія вже почала ескалацію навколо України, адже російські війська є на кордоні України з Білоруссю, російська армія присутня на українській території на Донбасі і на морському кордоні України у Чорному морі, а кілька днів тому поблизу кордону з Україною почалися військові навчання «Захід -2021».

На її думку, Кремль дивиться на Україну як на поле бою з Європою та демократією і поле бою для гібридної війни між автократією та демократією.

«Я думаю, що у західних демократій має бути стратегія і спільна відповідь на дії російського автократичного режиму… Але поки що ми бачимо, що набагато легше заплющувати очі і уявляти, що у вас є чудовий діалог з Росією про клімат, і при цьому не помічати, що в серці Європи гинуть люди», - сказала Стефанішина.

Читайте також: Експерт вважає, що Путін втратить владу у разі масштабного вторгнення в Україну

У відповідь на запитання, чи потребує Україна збільшення військової допомоги ЄС і НАТО, віцепрем’єрка зауважила, що «ми боремося з найбільшою армією в світі, звісно, нам завжди потрібно більше».

Вона також відзначила, що Україна має стратегічних партнерів і нагадала про нещодавно підписану у Вашингтоні угоду про співпрацю України і США у сфері оборони.

«Сьогодні важливо розбудовувати військові спроможності української армії, але треба також будувати єдність навколо безпеки в Європі», - переконана Стефанішина.

Читайте також: Політика зближення Байдена з Путіним ні до чого не призведе – експосол США в Росії

Як повідомлялося, у межах робочого візиту Президента України Володимира Зеленського до США було підписано низку угод щодо стратегічного оборонного партнерства, науково-технічного співробітництва, безпеки космічних польотів, захисту інформації, а також прикордонної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-