Політика зближення Байдена з Путіним ні до чого не призведе – експосол США в Росії

Політика зближення Байдена з Путіним ні до чого не призведе – експосол США в Росії

Укрінформ
Політика президента США Джо Байдена щодо зближення з Росією не матиме успіху, оскільки російському президенту Володимиру Путіну набагато ближчі ідеї авторитаризму, а не демократії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив директор Інституту міжнародних досліджень Фрімена-Сполі, експосол США в Росії Майкл Макфол на форумі Ялтинська європейська стратегія (YES) у Києві.

«Політика зближення між Байденом та авторитарним лідером Путіним ні до чого не призведе», - сказав Макфол.

За його словами, він погоджується з президентом Байденом, що ми наразі живемо в новому ідеологічному світі – між диктатурами та демократіями.

Читайте також: Байден і Сі Цзіньпін обговорили конкуренцію між США та Китаєм

Водночас Макфол зауважив, що президент РФ Путін, якого він знає з 1991 року, теж «людина дуже ідеологічно налаштована», хоча й не зовсім у класичному розумінні.

«Ми знаходимося в Україні, від якої Путін анексував частину території, він порушив наш суверенітет у 2016 році (шляхом спроб Росії впливати на вибори президента США 2016 року – ред.) з ідеологічних причин, бо Путін бачить світ як війну не між демократією та авторитарними режимами, а між світом лібералізму та його визначеннями цих понять. Він проти багатополярного світу, йому дуже не подобається Європейський Союз, він хотів би повернутися до світу, де є окремі наддержави – це суто ідеологічна точка зору», - зазначив експосол США у Росії.

Макфол також звернув увагу на те, що Путін має такого сильного авторитарного партнера, як Китай. У цьому контексті він висловив сумнів, що очільник Кремля рухатиметься в напрямку зближення з США, де в уявленні російського президента «багато хаосу через усі ці демократичні процеси».

Читайте також: Квін вважає, що між Байденом і Зеленським виникла «хімія»

«Путін не буде йти цією дорогою (зближення з США - ред.), а якщо й буде, то вимагатиме дуже велику ціну. Він буде цинічно підходити: він гратиме в цю гру, але скаже: «Ось моя ціна за це». Наприклад, «Ялта-2.0», поділ світу на зони впливу. А після того Путін не доведе цю гру до кінця, як він раніше грався з прем’єром Японії (Сіндзо Абе - ред.) щодо (повернення) Курильських островів», - вважає Макфол.

Як повідомлялося, президенти США та РФ Джо Байден і Володимир Путін зустрілися 16 червня, на віллі Ла Гранж у Женеві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-