Данілов назвав завдання номер один для української влади

Данілов назвав завдання номер один для української влади

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що олігархічна система, побудована в Україні, є небезпечною для розвитку держави та існування громадян.

Про це він заявив на форумі YES Brainstorming, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перш за все, я хочу сказати, що олігархічно-кланова система, яка побудована в нашій країні, є дуже небезпечною для нашого існування. Це почалося не вчора, а доволі давно. Вперше у 1998 році зайшли великі гроші олігархів, які б ми зараз назвали, у Верховну Раду і з цього періоду почався дуже складний час розбудови нашої країни», - сказав Данілов.

Він також розповів, що олігархат в Україні побудований на простих принципах. «Це такі три ноги, на яких вони стоять: олігархи, монополія, корупція», - зазначив секретар РНБО.

Він висловив думку, що в разі, якщо українська влада не знищить цей трикутник, можливості розвивати Україну не буде. «Те, що сьогодні є на території Донецької, Луганської областей та в Криму, це наслідки олігархічної моделі розвитку нашої країни. Це дуже-дуже небезпечна річ», - підкреслив він. Водночас Данілов наголосив, що руйнування олігархічної системи наразі є завданням номером один для української влади.

Читайте також: Майно олігархів не будуть конфісковувати – Малюська

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 1 липня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

Положення документа, зокрема, передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Крім цього, у документі йдеться про створення Реєстру олігархів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-