Уряд може внести зміни до положення про Нацполіцію

Уряд може внести зміни до положення про Нацполіцію

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні 8 вересня розгляне зміни до Положення про Національну поліцію.

Як повідомляє Укрінформ із посилання на порядок денний засідання, оприлюднений на Урядовому порталі, ініціював розгляд цього питання міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Метою прийняття документа є нормативно-правове врегулювання питання запровадження та подальшої діяльності в системі поліції закладів професійної або професійно-технічної освіти зі специфічними умовами навчання.

Читайте також: Для поліції замість шокерів закуплять бодікамери та електрокари - Монастирський

Перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Олексій Любченко вніс на розгляд проєкт постанови про внесення змін до технічного регламенту обладнання, що працює під тиском. Він пропонує визначити умови оплати праці працівників державних установ “Офіс із залучення та підтримки інвестицій та “Офіс з розвитку підприємництва та експорту", а також змінити перелік центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, відповідальних за виконання зобов’язань, що випливають із членства України в міжнародних організаціях.

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков ініціював зміни до порядку в’їзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях і виїзду осіб, переміщення товарів з таких територій.

Читайте також: На кордоні не штрафуватимуть за порушення порядку виїзду з ОРДЛО і Криму

Урядовці планують уповноважити міністра фінансів Сергія Марченка на підписання листа про внесення змін до фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (проєкт «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України»).

Водночас глава Мінфіну пропонує врегулювати деякі питання приєднання Державної іпотечної установи до приватного акціонерного товариства “Українська фінансова житлова компанія".

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко ініціює внесення змін до ліцензійних умов провадження господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Читайте також: Бізнес на коноплях: від заборони до передової галузі

Міністр соціальної політики Марина Лазебна внесла на розгляд урядовців зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання заходів із соціального захисту дітей, сімей, жінок та інших найбільш вразливих категорій населення, а також питання призначення і виплати довічних державних стипендій для громадян України, які рятували євреїв на території України під час Голокосту у роки Другої світової війни.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет ініціював внесення змін до положення про всеукраїнський конкурс «Учитель року».

Також у порядку денному затвердження плану заходів з розвитку широкосмугового доступу до Інтернету на 2021—2022 роки.

Читайте також: Інтернет у селах: Мінцифри почало прийом заявок на субвенцію

Урядовці планують затвердити план заходів з розв'язання проблемних питань у сфері житлово-комунального господарства у короткостроковій перспективі.

Члени Кабміну також мають намір погодити низку законопроєктів, які потім внесуть на розгляд Верховної Ради. Зокрема, це проєкт закону про екологічне страхування, зміни до законів щодо валютного регулювання операцій на ринку електричної енергії, до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності у сфері надання соціальних послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-