Переходимо від теорії до практики: у Міноборони розповіли про переваги угоди зі Штатами

Переходимо від теорії до практики: у Міноборони розповіли про переваги угоди зі Штатами

Укрінформ
Рамкова угода між військовими відомствами України та США щодо стратегічних основ оборонного партнерства відкриває великі можливості для нашої країни.

Про це в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" сказала заступник міністра оборони України Ганна Маляр, передає кореспондент Укрінформу

"Домовилися про спільну оборонну політику. До цього моменту у відносинах України та США в оборонній сфері був лише меморандум і була концепція. Зараз ми переходимо від теорії до практики. Цією угодою ми по суті уповноважені укладати в оборонній сфері контракти, проводити спільні навчання, операції та користуватися допомогою США", - розповіла Маляр.

За її словами, раніше у відносинах між оборонними відомствами двох країн був декларативний етап, а зараз почався практичний. Сторони домовились, про те що тепер маємо спільну оборонну політику, наголосила заступник міністра.

"Тепер ми отримуємо доступ до спільних наукових досліджень в оборонній сфері", - додала Маляр. Крім того, йдеться про співпрацю в Чорноморському регіоні, що посилює обороноздатність України.

Читайте також: Оборона, космос та інші перспективи: Таран прокоментував угоди, підписані у США

Як повідомлялося, Рамкову угоду між міністерствами оборони України та США щодо стратегічних основ оборонного партнерства було підписано у ході візиту Володимира Зеленського до Вашингтона. Окрім того, було підписано Угоду про проєкти у сфері досліджень, розробок, яка відкриває абсолютно нові можливості для зміцнення позицій нашої країни як високотехнологічної держави, а також Меморандум про взаєморозуміння між Державним космічним агентством України та міністерством оборони США щодо співпраці у сфері безпеки космічних польотів і надання послуг та інформації з космічної ситуаційної обізнаності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-