Україна знає, які кроки потрібні для вступу в НАТО – Білий дім

Україна знає, які кроки потрібні для вступу в НАТО – Білий дім

Заява
Укрінформ
США підримують прагнення України щодо вступу в НАТО, однак їй для цього потрібні реформи.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву речниці Білого дому Дженніфер Псакі на брифінгу.

За її словами, на червневому саміті НАТО члени Альянсу у спільній заяві підтвердили, що підтримують "право України обирати власну майбутню зовнішню політику, без втручання ззовні, в тому числі щодо прагнень України вступити до НАТО".

Водночас Псакі наголосила, що є кроки, які Україна для цього має виконати і вона добре знає, які.

«… Українцям потрібно зробити певні кроки, щоб відповідати вимогам членства в НАТО. Ми підтримуємо прагнення українського керівництва працювати саме в цьому напрямі. Ми підтримуємо зусилля будь-якого претендента, який хоче вступити в НАТО і який працює над досягненням цих цілей», - сказала речниця Білого дому.

Серед таких кроків, за її словами, зусилля щодо просування реформ, спрямованих на встановлення верховенства закону, модернізація оборонного сектору і нарощування економічного зростання.

На питання журналіста чи може Вашингтон встановити терміни вступу України до НАТО, Псакі відповіла: «Думаю, важливо розуміти… що це не те рішення, яке приймають Сполучені Штати. Ми продовжуємо підтримувати і продовжуємо закликати до того, щоб двері в НАТО залишалися відчиненими для претендентів, коли вони будуть готові і в змозі виконати зобов’язання щодо членства та сприяти безпеці в євроатлантичному регіоні».

Читайте також: Членство України в НАТО мало б стати політичною ціною за Nord Stream 2 – посол Мельник

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський, коментуючи журналістам результати переговорів у Білому домі у середу, заявив, що Джо Байден підтримує вступ України в НАТО, але як і коли це відбуватиметься, сторони не обговорювали.

Президент України Володимир Зеленський перебуває у Вашингтоні з робочим візитом.

У середу відбулася зустріч президентів України та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-