Членство України в НАТО мало б стати політичною ціною за Nord Stream 2 – посол Мельник

Членство України в НАТО мало б стати політичною ціною за Nord Stream 2 – посол Мельник

Укрінформ
Політичною компенсацією Заходу, зокрема Німеччини, за дозвіл на добудову газопроводу «Північний потік-2» могло би стати рішення про надання Києву членства в НАТО.

Таку думку висловив посол України в ФРН Андрій Мельник у коментарі німецькому виданню Welt.

«Україні потрібні не запевнення, а конкретні гарантії безпеки зобов’язуючого характеру від США та Німеччини, найкраще - у рамках якнайшвидшого набуття членства в НАТО», - цитують посла автори великого матеріалу, присвяченого проблемі газогону Nord Stream 2.

За словами Мельника, «саме зараз, після виходу Заходу з Афганістану, потрібні мужність Вашингтона, Берліна і Брюсселя для того, щоб якомога швидше прийняти Україну до Північноатлантичного оборонного альянсу».

Посол нагадав, що Україна розглядає «Північний потік-2» як найбільший геополітичний проєкт Кремля і ще одну гостру загрозу для України. «Ми продовжуємо виступати проти цього вкрай ризикованого наміру, який розділяє Європу і значною мірою підриває нашу безпеку», - заявив дипломат.

У матеріалі нагадується, що 1 вересня Президент України Володимир Зеленський зустрічається у Вашингтоні з американським колегою. Тема газопроводу Nord Stream 2 буде серед основних на переговорах.

Читайте також: Зеленський: Україна розраховує на гарантії з боку США щодо Nord Stream 2

Як повідомлялося, «Північний потік - 2» – російський газопровід, збудований в обхід України. Його прокладають по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ «Газпром».

У липні Німеччина та США досягли угоди, згідно з якою Америка не чинитиме опору добудові труби, а Німеччина зобов’язується вжити санкцій у разі агресії Росії проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-