Відносини України і США є наріжним каменем для безпеки та демократії в усьому регіоні

Відносини України і США є наріжним каменем для безпеки та демократії в усьому регіоні

Заява
Укрінформ
Відносини між Україною та Сполученими Штатами Америки є наріжним каменем для безпеки, демократії і прав людини в Україні та в усьому регіоні.

Про це йдеться у спільній заяві щодо стратегічного партнерства України та США, опублікованій на сайті Президента України, передає Укрінформ.

"Наші відносини є наріжним каменем для безпеки, демократії та прав людини в Україні та в усьому регіоні. Ми віддані реалізації Україною глибоких і всеосяжних реформ, необхідних для втілення її європейських та євроатлантичних прагнень. Ми також єдині у нашій відданості суверенітету й територіальній цілісності України з огляду на російську агресію, що триває", - ідеться в документі.

Читайте також: Зеленський порушить безпекові питання під час переговорів з Байденом

У заяві також зазначається, що успіх України має центральне значення для глобальної боротьби між демократією та автократією.

"Україна досягла прогресу в розбудові доброчесних інституцій та має намір, за підтримки США, продовжувати протидію корупції, забезпечувати підзвітність, захищати права людини, реалізовувати прагнення своїх громадян та створювати сприятливі умови для залучення прямих іноземних інвестицій і стимулювання зростання", - відзначено в тексті заяви.

Читайте також: Байден запевнив у міцному партнерстві між Україною і США

Документом також стверджується, що після 30 років з моменту відновлення Україною своєї незалежності зв’язки між Україною та США є міцнішими, ніж будь-коли, а спільні цінності та відданість Європі, яка є цілісною, вільною, демократичною та перебуває в мирі, є основою стратегічного партнерства між країнами.

"Ми працюємо разом над реагуванням на спільні глобальні виклики, включно з енергетичною безпекою та диверсифікацією, зміною клімату та пандемією COVID-19", - заявлено в документі.

Читайте також: Підтримка США євроатлантичного прагнення України незмінна - Байден

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський перебуває у Вашингтоні з робочим візитом й у середу провів зустріч з Президентом США Джозефом Байденом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-