Зеленський порушить безпекові питання під час переговорів з Байденом

Зеленський порушить безпекові питання під час переговорів з Байденом

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський перш за все порушуватиме під час переговорів з Президентом США Джо Байденом питання безпеки.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він заявив журналістам під час зустрічі з Байденом у Білому домі.

«Головне питання - це безпека, - сказав він. – Безпека на Донбасі, безпека на території тимчасово окупованого Кримського півострова, безпека на Чорноморському узбережжі, а також енергетична безпека для України та всієї Європи, що пов’язано із запуском Північного потоку-2».

Читайте також: Підтримка США євроатлантичного прагнення України незмінна - Байден

Зеленський подякував Президентові США за зустріч і наголосив, що США є справжнім стратегічним партнером для України.

Президент також подякував за підтримку Сполученими Штатами суверенітету та територіальної цілісності України, за надання більш як 2 млн доз вакцин Україні, виділення 60 млн доларів допомоги.

Він підкреслив також, що Україна розуміє проблеми США, пов’язані з війною в Афганістані, оскільки в Україні восьмий рік іде війна, і ми втратили на ній 15 тисяч життів.

Читайте також: Байден запевнив у міцному партнерстві між Україною і США

Зеленський зазначив, що має обговорити багато питань, хоча висловив сумнів, що на це вистачить часу. «Але спробую знайти відповіді на багато питань», - додав він.

Серед безпекових питань він також має намір обговорити бачення Сполученими Штатами ролі України в НАТО, а також залучення США до мирного врегулювання на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Крім того, сторони обговорять блок економічних питань.

«У нас є детально розроблений план трансформації української економіки», - сказав він, зазначивши, що хотів би обговорить роль США в цій трансформації.

Читайте також: У Раді прокоментували угоду про засади оборонного партнерства між Україною і США

Зеленський зазначив, що американській стороні передано список незаконно утримуваних українців на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей, Криму та Росії, які мають бути звільнені.

Як повідомляв Укрінформ, у Білому Домі проходить зустріч президентів України та США.

Очікується, що за результатами переговорів буде опубліковано спільну заяву президентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-