Зеленський у Вашингтоні розповів у музеї Голокосту історію своєї родини

Зеленський у Вашингтоні розповів у музеї Голокосту історію своєї родини

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у рамках візиту до США відвідав Меморіальний музей Голокосту у Вашингтоні.

Промову Зеленського у музеї Голокосту транслював Офіс Президента, повідомляє Укрінформ.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, глава держави ознайомився з діяльністю музею, який є офіційним меморіалом США, присвячений трагедії Голокосту, та зустрівся там з лідерами єврейських організацій.

"Сьогоднішній день в історії, 1 вересня теж особливий. 82 роки тому, 1 вересня 1939 року, розпочалась Друга світова війна, особлива своїми наслідками, які спричинили особлива людська жорстокість, точніше особлива ненависть нелюдська, особлива безсердечність, що викликана особливим вірусом - він має дуже коротку назву: нацизм", - зазначив Зеленський під час виступу в музеї.

Читайте також: Зеленський поклав вінок до могили Невідомого солдата на Арлінгтонському кладовищі

Президент підкреслив, що нацизм приніс багато страждань, серед яких - смерть, голод, полон, спалені міста, остарбайтери, концтабори, а також трагедію Голокосту.

Він нагадав, що жертвами Голокосту в Європі стали щонайменше 6 млн євреїв, серед них 1,5 млн, тобто кожен четвертий - з України.

"Нацизм програв. Безпосередньо і назавжди", - наголосив Зеленський.

Він також розповів історію своєї родини, коли під час Голокосту із чотирьох братів живим лишився лише його дід, який у той час був на фронті.

Читайте також: На вокзалі Берліна відкрили виставку портретів євреїв, які змогли пережити Голокост

"Він (дід - ред.) пройшов Другу світову, зробив свій внесок у перемогу над нацизмом і через чотири роки повернувся додому. Через два роки у нього народився син , через 31 рік в нього народився онук, через 40 років його онук став Президентом України і зараз він стоїть перед вами", - зазначив Зеленський.

Президент також передав у фонди музею Голокосту у США оцифровані копії 43 листів на ідиші з колекції "Непрочитані листи 1941 року". За його словами, більшість авторів листів, серед яких і діти, загинули у серпні 1941 року під час перших найбільших розстрілів єврейського населення в Україні.

Раніше у середу Зеленський відвідав Арлінгтонське національне кладовище у США та поклав вінок до могили Невідомому солдату.

Читайте також: Блінкен зустрівся з головою Наглядової ради Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр»

На 21-у годину за Києвом заплановані переговори Президентів України та США у Білому домі.

Також цього дня заплановані зустрічі глави держави з представниками великого американського бізнесу, Конгресового українського кокусу й участь у відкритті Українського дому.

Завершення візиту глави держави до США заплановане на неділю, 5 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-