Зеленський поклав вінок до могили Невідомого солдата на Арлінгтонському кладовищі

Зеленський поклав вінок до могили Невідомого солдата на Арлінгтонському кладовищі

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський відвідав Арлінгтонське національне кладовище у США та поклав вінок до могили Невідомого солдата.

Захід наживо транслювався на сторінці Офісу Президента у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

На початку церемонії пролунали гімни України та США, після чого Зеленський підійшов до пам'ятника та вшанував пам'ять полеглих воїнів.

Разом з Президентом участь у церемонії покладання вінка взяв командувач Об'єднаної оперативної групи Військового округу Армії США у Вашингтоні генерал Алан Пепін.

За інформацією пресслужби глави держави, Зеленський та перша леді також поклали квіти до могил військових українського походження – 4-зіркового генерала Самуеля Яскілки та сержантів Юрія Степанюка і Майкла Стренка, які поховані на Арлінгтонському цвинтарі.

«Сержант Майкл Стренк походив з української лемківської родини, яка іммігрувала до США. У 1939 році в Піттсбурзі він був зарахований до корпусу морської піхоти, а під час Другої світової війни брав участь у одній з найзапекліших битв на Тихому океані - битві за острів Іодзіму. Стренк очолив місію з підняття прапора перемоги на вершині гори Сурібаті, а за тиждень після цих подій, у березні 1945-го, загинув»,- сказано в повідомленні.

Зеленський зауважив, що на Арлінгтонському цвинтарі поховано багато воїнів з українськими прізвищами, тож він дав доручення послу України у США Оксані Маркаровій організувати пошукову роботу із залученням волонтерів, зокрема українських студентів у США, щоб дізнатися історію життя кожного з них.

Читайте також: Байден і Зеленський обговорять загрози Nord Stream 2 - Білий дім

Як повідомлялося, Зеленський перебуває у Вашингтоні з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена.

Сьогодні, 1 вересня, о 21-й годині за Києвом мають відбутися перемовини глав держав у складі делегацій та віч-на-віч.

Також у середу Зеленський зустрінеться з представниками великого американського бізнесу, представниками Конгресового українського кокусу, відвідає Музей Голокосту й візьме участь у відкритті Українського дому.

Завершення візиту глави держави до США заплановане на неділю, 5 вересня.

Арлінгтонський національний цвинтар - військовий цвинтар в Арлінгтоні, штат Вірджинія, США, на території якого поховані учасники війн, президенти, голови Верховного суду і астронавти. Нині цвинтар нараховує 300 тисяч могил.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-