Байден і Зеленський обговорять загрози Nord Stream 2 - Білий дім

Байден і Зеленський обговорять загрози Nord Stream 2 - Білий дім

Укрінформ
Президенти США і України Джо Байден і Володимир Зеленський під час зустрічі 1 вересня обговорять ряд питань з енергетики, серед яких - усунення наслідків будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві Білого дому напередодні зустрічі.

«Що стосується енергетики, президенти оголосять про нові ініціативи щодо подолання кліматичної кризи та підвищення енергетичної безпеки України, включаючи запуск оновленого стратегічного діалогу з питань енергетики та клімату, який очолить Департамент енергетики. Метою цього діалогу є залучення інвестицій в енергетичну безпеку шляхом реформ, скорочення викидів парникових газів, вирішення інших ініціатив щодо зміни клімату та продовження усунення наслідків Північного потоку-2», - заявили у Білому домі.

Як повідомлялося, раніше глава держави Володимир Зеленський заявляв, що Україна розраховує на гарантії, а саме санкції, з боку США в разі добудови та введення в експлуатацію «Північного потоку-2».

Зеленський перебуває у Вашингтоні з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена. Сьогодні, 1 вересня, мають відбутися перемовини глав держав.

Читайте також: Запуск Nord Stream 2 ще можна й потрібно зупинити – Вітренко

«Північний потік - 2» – російський газопровід, збудований в обхід України. Його прокладають по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ "Газпром".

У липні Німеччина та США досягли угоди, згідно з якою Америка не чинитиме опору добудові труби, а Німеччина зобов’язується вжити санкцій у разі агресії Росії проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-