Запуск Nord Stream 2 ще можна й потрібно зупинити – Вітренко

Запуск Nord Stream 2 ще можна й потрібно зупинити – Вітренко

Укрінформ
Голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що запуск газопроводу з РФ до Німеччини «Північний потік-2» все ще можна й потрібно зупинити.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у коментарі Reuters.

«Навіть попри те, що він («Північного потік-2» - ред.) можливо, я не знаю, на 99% завершений, ми досі вважаємо, що його можна й потрібно зупинити. І з нашого боку ми будемо обговорювати, що США зможуть зробити в цьому питанні, наприклад, запровадження санкцій США проти (компанії-оператора газопроводу - ред.) Nord Stream AG», - заявив Вітренко.

За його словами, питання газопроводу з РФ до Німеччини є питанням нацбезпеки України.

«Ми продовжуємо підкреслювати, що це («Північного потік-2» - ред.) не є питанням грошей для нас. Перш за все, це питання національної безпеки України», - зазначив він.

Читайте також: Зеленський: Україна розраховує на гарантії з боку США щодо Nord Stream 2

Як повідомляв Укрінформ, у серпні компанія Nord Stream 2, оператор будівництва "Північного потоку - 2", програла в німецькому суді справу про звільнення газопроводу від вимог газової директиви ЄС.

«Північний потік - 2» – російський газопровід, збудований в обхід України. Його прокладають по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ "Газпром".

У липні Німеччина та США досягли угоди, згідно з якою Америка не чинитиме опору добудові труби, а Німеччина зобов’язується вжити санкцій у разі агресії Росії проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-