Разумков сумнівається, що депутати скасують собі компенсацію на оренду житла

Разумков сумнівається, що депутати скасують собі компенсацію на оренду житла

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков не прогнозує скасування виплат компенсацій народним депутатам за оренду житла або винайму готельного номера, бо вважає, що більшість парламентаріїв не підтримають це рішення.

Таку думку спікер парламенту висловив під час розмови із журналістами у межах візиту до Ірпінської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів художнього профілю № 1 імені Антона Макаренка, передає кореспондент Укрінформу.

“Це не на рівні законопроєкту, це на рівні рішення Верховної Ради, але навряд воно буде підтримане всіма народними депутатами”, - сказав Разумков.

Водночас він підкреслив, що вважає правильним скасування виплат компенсацій нардепам за оренду житла або винайму готельного номера. “Достатньо є ресурсів у народних депутатів порівняно з іншими верствами населення, щоб забезпечити себе житлом, об’єктивно, тому це можливо було б зробити, особливо в умовах непростої соціально-економічної ситуації, яка є сьогодні, щоб народні депутати не завжди використовували ці ресурси”, - пояснив свою позицію спікер.

Згідно із законом “Про статус народного депутата України”, кошти на оренду житла або винаймання готельного номера народним депутатом передбачені у витратах на забезпечення діяльності парламенту. Право на отримання таких коштів мають парламентарії, які не мають житла в Києві та зареєстровані на відстані понад 30 км від меж столиці. Апарат Верховної Ради України щомісячно виділяє з бюджету кошти для компенсації оренди житла на підставі заяви та копії документа, до якого внесені відомості про місце проживання депутата. В середньому на оренду житла народні депутати отримують 20 тисяч гривень щомісячно.

Читайте також: Разумков наполягатиме на своїх правках до законопроєкту про Податковий кодекс

Як повідомлялося, Голова Верховної Ради з нагоди Дня знань, 1 вересня, відвідав Ірпінську спеціалізовану загальноосвітньою школу І-ІІІ ступенів художнього профілю № 1 імені Антона Макаренка. У межах візиту спікер взяв участь у відкритті нового навчального корпусу освітнього закладу.

Фото: ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-