Президент увів у дію рішення РНБО про Стратегію зовнішньополітичної діяльності України

Президент увів у дію рішення РНБО про Стратегію зовнішньополітичної діяльності України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 30 липня 2021 року "Про Стратегію зовнішньополітичної діяльності України".

Як передає Укрінформ, відповідний указ №448/2021 опублікований на сайті Президента.

"Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 року "Про Стратегію зовнішньополітичної діяльності України". Затвердити Стратегію зовнішньополітичної діяльності України", - йдеться у документі.

Читайте також: Зеленський увів у дію рішення РНБО про кібероборону держави

Контроль за виконанням рішення РНБО, введеного в дію цим указом, покладається на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня РНБО схвалила Стратегію зовнішньополітичної діяльності. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу за підсумками засідання виїзного засідання РНБО в Донецькій області.

Читайте також: В Україні вперше за роки Незалежності затвердили стратегію зовнішньої політики

Він поінформував, що документ визначає шість пріоритетних напрямів зовнішньої політики: перший – забезпечення суверенітету і територіальної цілісності України, другий – протидія агресивній політиці Російської Федерації, третій – курс на членство у ЄС та НАТО, четвертий – просування українського експорту і залучення інвестицій, п’ятий – захист прав та інтересів громадян України за кордоном і шостий – просування позитивного іміджу України у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-