В Україні вперше за роки Незалежності затвердили стратегію зовнішньої політики

В Україні вперше за роки Незалежності затвердили стратегію зовнішньої політики

Укрінформ
Рада національної безпеки і оборони схвалила Стратегію зовнішньополітичної діяльності.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу за підсумками засідання виїзного засідання РНБО в Донецькій області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні відбулася історична подія - уперше за 30 років незалежності Україна отримала чітку, зрозумілу і змістовну Стратегію зовнішньополітичної діяльності”, - сказав глава МЗС.

Кулеба зазначив, що в документі чітко визначена мета зовнішньої політики – утвердження України у світі як сильної та авторитетної європейської країни.

Він поінформував, що документ визначає шість пріоритетних напрямів зовнішньої політики: перший – забезпечення суверенітету і територіальної цілісності України, другий –протидія агресивній політиці Російської Федерації, третій – курс на членство у ЄС та НАТО, четвертий – просування українського експорту і залучення інвестицій, п’ятий – захист прав та інтересів громадян України за кордоном і шостий – просування позитивного іміджу України у світі.

Читайте також: Зеленський наказав привести у бойову відповідність кордони України

За словами Кулеби, Стратегія зовнішньополітичної діяльності є об’ємним документом, який містить 254 пункти, але його зміст можна систематизувати за трьома основними темами.

«Перша - Україна є активним учасником міжнародної політики, друга - Україна формує безпекову архітектуру для себе, регіону та світу, третя – Україна є країна нових економічних можливостей. Ці три принципи будуть закладені в кожний крок, який ми будемо здійснювати на зовнішній арені», - акцентував глава української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 9 червня погодив проєкт указу Президента про введення в дію рішення РНБО щодо Стратегії зовнішньополітичної діяльності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-