Сі Цзіньпін привітав Зеленського з річницею незалежності України

Сі Цзіньпін привітав Зеленського з річницею незалежності України

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін надіслав вітальну телеграму Президенту України Володимиру Зеленському з нагоди 30-річчя незалежності України.

Про це Укрінформу повідомили у Посольстві Китайської Народної Республіки в Україні.

"Напередодні відзначення українським народом 30-річчя незалежності України Голова КНР Сі Цзіньпін надіслав телеграму Президенту України Володимиру Зеленському та висловив щирі вітання", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у вітальному листі Голова КНР Сі Цзіньпін високо відзначив успіхи розвитку стратегічного партнерства між Китаєм та Україною, підкреслив велике значення відносин з Україною для Китаю, висловив готовність сприяти їхньому безперервному підйому на новий щабель.

"Голова КНР побажав Україні процвітання, українському народові – добробуту та здоров’я", – підкреслюється також у повідомленні посольства.

Читайте також: Україна святкує День Незалежності

Як повідомлялося, у вівторок, 24 серпня, Україна відзначає 30-ту річницю проголошення незалежності.

13 липня Президент України Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з головою КНР Сі Цзіньпіном. Під час розмови, зокрема, було підтверджено зацікавленість у нарощуванні українського експорту до Китаю та розширенні співробітництва у переробці української сільськогосподарської продукції. Очільники держав також обговорили важливість розвитку міжлюдських контактів між двома країнами та домовилися укласти угоду про безвіз між Україною й Китаєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-