Цифровізація, кіберзагрози та пандемія: Шмигаль обговорив співпрацю з прем’єром Хорватії

Цифровізація, кіберзагрози та пандемія: Шмигаль обговорив співпрацю з прем’єром Хорватії

Укрінформ
Україна зацікавлена у співпраці з Хорватією у сферах цифровізації та боротьби з кіберзагрозами, а також координації зусиль у протидії пандемії COVID-19.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль після зустрічі з прем’єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд України зацікавлений в активізації економічного співробітництва з Хорватією як у традиційних галузях промисловості, енергетики, сільського господарства, туризму, подальшому усуненню бар'єрів у двостронній торгівлі, у спрощенні умов ведення бізнесу, так і в започаткуванні двосторонньої співпраці за новими актуальними напрямами, зокрема у сфері цифровізації та координації зусиль у боротьбі з пандемією COVID-19, а також з кіберзагрозами", - сказав Шмигаль.

Він додав, що на зустрічі обговорювався стан двосторонніх відносин та розглядалися наступні кроки для активізації економічної співпраці.

Читайте також: Україна розраховує разом з ЄС нейтралізувати Nord Stream 2 - Шмигаль

"Однією з головних тем наших переговорів став комплекс питань нашого торгівельно-економічного співробітництва. Хотів би відзначити пожвавлення в цьому році двосторонньої ділової активності, що позитивно позначається на динамівці торгівлі між країнами", - сказав глава українського уряду.

Він подякував хорватському колезі за плідні переговори, а також за підтримку євроатлантичної та європейської перспектив України.

Шмигаль запросив Пленковича відвідати Україну з офіційним візитом у жовтні 2021 року і заропонував у його межах провести чергове засідання міжурядової комісії з питань економічного співробітництва та українсько-хорватський бізнес-форум.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович прибув до України для участі в інавгураційному саміті Кримської платформи.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію та досягнення головної мети - деокупації Криму й повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-