Україна розраховує разом з ЄС нейтралізувати Nord Stream 2 - Шмигаль

Україна розраховує разом з ЄС нейтралізувати Nord Stream 2 - Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розраховує на те, що Україна разом з Європейським Союзом зможе нейтралізувати «Північний потік-2».

Про це він сказав після зустрічі з віцепрезидентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Маємо динамічний розвиток у напрямку зміцнення енергетичної безпеки, хоча нашій роботі перешкоджає реалізація російського політично мотивованого проєкту «Північний потік -2», який становить загрозу для нашої спільної енергетичної безпеки. Упевнений, що спільним зусиллями нам вдасться нейтралізувати цей проєкт «Північний потік-2», який несе ці ризики», - сказав Шмигаль.

Він також зазначив, що на зустрічі обговорив із віцепрезидентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом ситуацію у Криму, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, питання Кримської платформи.

«Було підтверджене єдине розуміння нинішньої ситуації та відповідальності, зокрема Російської Федерації, у разі її розвитку. Росія – агресор – це підтверджує рішення ЄС продовжити економічні санкції проти Росії. Санкції мають залишатися, поки не будуть усунені причини їхнього запровадження, а саме до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи автономну республіку Крим », - сказав Прем’єр-міністр.

Читайте також: Україна може отримати від ЄС €1,9 мільярда на підтримку бізнесу – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 22 серпня, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч із Прем’єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-