Меркель обговорить у Києві, як «підштовхнути» Мінський формат

Меркель обговорить у Києві, як «підштовхнути» Мінський формат

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангели Меркель заявила, що під час візиту до Києва «шукатиме порядок денний», який дасть зможуть досягти прогресу в Мінському форматі, і не дати йому зайти у глухий кут.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це вона сказала на спільній пресконференції після переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним.

«З цим (Мінським - ред.) форматом потрібно обходитися дбайливо. Прогрес не такий, яким я б хотіла його бачити. Якщо ми знайдемо порядок денний, ми зможемо узгодити високопоставлені зустрічі і переговори. Але потрібно знати, про що говорити. Під час свого візиту в Україну я виступатиму за знаходження такого порядку денного, оскільки будь-який маленький прогрес може виявитися вирішальним», - сказала Меркель.

Читайте також: Зустріч у Нормандському форматі відбудеться, все залежить від Росії – Зеленський

Вона назвала це «амбітною метою», «складним завданням». При цьому, незважаючи на «багато різних чинників», Меркель порекомендувала «не дати зайти в глухий кут» Мінському формату, «нехай він навіть затягнувся більше, ніж ми б хотіли».

У свою чергу, Путін сказав, що поінформував канцлера Німеччини, що певний проєкт закону, внесений урядом України, нібито «означатиме фактичний вихід України з цих (Мінських - ред.) угод».

Переговори Меркель і Путіна у Москві тривали 20 серпня майже три години. Обговорювалися Мінські домовленості, ситуація в Білорусі, відносини Росії й Німеччини, коронавірус, ситуація в Афганістані, Сирії, Лівії та інші теми.

Читайте також: Зеленський сподівається, що Меркель привезе з РФ енергетичні гарантії для України

До цього канцлер Німеччини відвідувала РФ в січні 2020 року.

22 серпня о 14:00 розпочнеться зустріч Президента України Володимира Зеленського та Федерального канцлера ФРН Ангели Меркель. Захід проходитиме в Маріїнському палаці. Після його закінчення відбудеться спільна пресконференція.

До того Зеленський і Меркель останнього разу зустрічалися 12 липня під час офіційного візиту Президента України до Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-