Разумков скликає позачергову сесію Ради 23 серпня

Разумков скликає позачергову сесію Ради 23 серпня

Документ
Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергової сесії парламенту 23 серпня для розгляду проєкту постанови про звернення ВР щодо посилення міжнародного співробітництва у межах Кримської платформи для протидії агресії Російської Федерації.

Підписаний документ у Фейсбуці оприлюднила прессекретар спікера Ольга Туній, передає Укрінформ.

"У зв‘язку з вимогою 156 народних депутатів України … скликати позачергову сесію Верховної Ради України дев‘ятого скликання на 16 годину 23 серпня 2021 року", – зазначається у розпорядженні.

Так, порядок денний позачергової сесії передбачає розгляд проєкту постанови №5775 "Про звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО, Парламентської асамблеї ОЧЕС, Європейського парламенту, урядів і парламентів іноземних держав щодо посилення міжнародного співробітництва в рамках Кримської платформи для протидії агресії Російської Федерації".

Читайте також: Кулеба задоволений нервовою реакцію Лаврова на Кримську платформу

Як повідомляв Укрінформ, збір підписів народних депутатів для проведення позачергової сесії розпочався у липні. Згідно з Конституцією України та Регламентом Верховної Ради, для проведення такої сесії необхідно зібрати щонайменше 150 підписів парламентаріїв.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Діяльність Кримської платформи має розпочатися на Саміті 23 серпня, на який запрошено дипломатів і лідерів іноземних держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-