НАЗК за тиждень передало до суду 27 адмінпротоколів

НАЗК за тиждень передало до суду 27 адмінпротоколів

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції за тиждень направило до суду 27 адміністративних протоколів стосовно політиків та посадових осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті НАЗК.

За ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів складені й направлені до суду 10 протоколів стосовно колишнього заступника Запорізького міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Володимира Волобуєва та в.о. начальника Чорноморської митниці Держмитслужби (на момент вчинення – голови комісії з реорганізації Чорноморської митниці Держмитслужби) Максима Чумаченка.

Як зазначається, Волобуєв узяв участь у розгляді проєкту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради, маючи конфлікт інтересів, а Чумаченко встановив сам собі надбавки за виконання особливо важливої роботи.

Читайте також: НАЗК перевіряє декларацію Киви та ще 38 народних депутатів

Окрім того, через порушення порядку подання фінансової звітності політичних партій були складені три протоколи щодо представників партій: «Нова» (керівник – Роман Насіров), «КМКС» Партія угорців України» (керівник – Василь Брензович), «Справа» (керівник – Наталія Костюченко).

Складено п'ять протоколів про порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії.

За ознаками несвоєчасного подання декларації без поважних причин складено вісім адміністративних протоколів.

Читайте також: НАЗК виявило ознаки кримінального правопорушення у деклараціях 12 посадовців

Також складено один протокол через несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані стосовно завідувача сектору Київської митниці Ірини Онуфрійчук.

Як повідомляв Укрінформ, на початку серпня НАЗК розробило рекомендації для усунення корупційних схем у процедурі розробки та затвердження містобудівної документації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-