НАЗК перевіряє декларацію Киви та ще 38 народних депутатів

НАЗК перевіряє декларацію Киви та ще 38 народних депутатів

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало повну перевірку ще 56 декларацій посадовців, у тому числі 39 народних депутатів України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

З початку року НАЗК узяло в перевірку 1019 декларацій публічних службовців.

Цього тижня підставами для проведення повної перевірки декларацій стали: висока посада декларанта (чіткий перелік посад визначений у порядку черговості); результати проведеного моніторингу способу життя; заяви від громадян, ЗМІ, правоохоронців; значна кількість ризиків, визначених у декларації за результатами автоматичного аналізу цифровими інструментами.

За посадою (порядком черговості) НАЗК узяло в перевірку декларації 41 особи, в тому числі 39 народних депутатів. Серед них - Ніна Южаніна, Михайло Радуцький, Наталія Королевська, Ренат Кузьмін, Микола Княжицький, Ілля Кива, Олександр Корнієнко та інші.

Читайте також: ВАКС конфіскував у бюджет 1,25 мільйона від оренди жомової ями Киви

За результатами проведеного моніторингу способу життя НАЗК розпочало перевірку декларації, поданої заступником керівника секретаріату парлампентської фракції Ксенією Єгоровою.

На підставі повідомлень про можливе недостовірне декларування від громадян, журналістів та правоохоронних органів НАЗК узяло в перевірку 5 декларацій.

За результатами аналізу ризиків у деклараціях цифровими інструментами розпочата перевірка стосовно 8 осіб.

Читайте також: НАЗК почало перевірку декларації глави Мінфіну Марченка

На проведення повної перевірки декларацій передбачено до 120 календарних днів. За наявності підстав перевірка може бути продовжена, але не більше ніж на 60 календарних днів.

Як повідомляв Укрінформ, 17 серпня НАЗК направило до суду 27 адмінпротоколів стосовно посадовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-