Вибір нового місця переговорів ТКГ замість Мінська є прерогативою Президента — депутат

Вибір нового місця переговорів ТКГ замість Мінська є прерогативою Президента — депутат

Укрінформ
Вибір нового переговорного майданчика Тристоронньої контактної групи замість Мінська є прерогативою Президента.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко (фракція “Слуга народу”) заявив у коментарі кореспондентові Укрінформу.

“Зовнішня політика, включно з таким її інструментом, як ведення переговорів, - це, за Конституцією, прерогатива Президента. Тобто, він має вирішувати такі питання, пов’язані з переговорним процесом”, - сказав депутат.

Читайте також: Врегулювання на сході України: посол Сіммонс не вважає, що потрібні нові формати

При цьому він висловив думку, що проведення переговорів ТКГ у відеоформаті, який використовується від весни 2020 року через карантинні обмеження, є “цілком прийнятним і зручним” варіантом для постійного застосування.

Як повідомлялося, напередодні голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко заявив, що вважає неприпустимим проведення переговорів ТГК у Мінську після визнання Олександром Лукашенком факту допиту опозиційного білоруського журналіста Романа Протасевича бойовиками ОРЛО.

Український політикум неодноразово порушував питання перенесення переговорного майданчика Тристоронньої контактної групи з Мінська через політичну ситуацію в Білорусі.

9 серпня 2020 року в Білорусі відбулися президентські вибори. Відтоді у країні проходять масові протести проти фальсифікації результатів виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-