Україна готова ділитися досвідом боротьби з інформаційною агресією РФ – Джапарова

Україна готова ділитися досвідом боротьби з інформаційною агресією РФ – Джапарова

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова наголошує на готовності України ділитися зі світовим співтовариством досвідом боротьби з інформаційною агресією Росії.

Про це вона сказала у програмі "Официальный разговор" телеканалу "Дом", передає Укрінформ.

"Ми вирішили, враховуючи, що 8 років перебуваємо на фронті не тільки фізичної війни, а й інформаційної, ми хочемо зафіксувати за собою лідерство і експертизу в цій темі. З низкою країн, які стали спонсорами в Організації Об’єднаних Націй, ми провели заходи з негативних наративів, по фактчекінгу, по інформаційній війні, з досвіду, який має Україна. Також ми приєдналися до медійного тижня, основу якого покладено деякими країнами Балтії", - зазначила вона.

На переконання Джапарової, влада має намір позиціонувати Україну як країну, якій є чим ділитися з точки зору досвіду перебування в інформаційних війнах.

Читайте також: Джапарова назвала три завдання публічної дипломатії на п’ять років

"Як, з одного боку, зберігати свободу слова, яка для нас є цінністю, і з іншого боку - забезпечувати безпеку", — додала Джапарова.

Як повідомлялося, навесні в Україні створили Центр протидії дезінформації при РНБО і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-