Україна надасть Литві колючий дріт для стримування мігрантів з Білорусі

Україна надасть Литві колючий дріт для стримування мігрантів з Білорусі

Указ
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про надання гуманітарної допомоги Литовській Республіці».

Як передає Укрінформ, відповідний указ № 341/2021 опублікований на сайті глави держави.

Документ передбачає сприяння Литві у подоланні наслідків надзвичайної ситуації, що склалася через стрімке збільшення кількості нелегальних мігрантів з території Білорусі.

Кабінет Міністрів України має забезпечити надання гуманітарної допомоги Литовській Республіці для облаштування її державного кордону.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 2 серпня кордон Литви з боку Білорусі перейшли 109 нелегальних мігрантів. Напередодні був встановлений рекорд - кордон перетнули 289 мігрантів.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс звинуватив режим Олександра Лукашенка в організації міграційної кризи на кордоні між Білоруссю та Литвою, що використовується як засіб тиску на весь Євросоюз після введення економічних санкцій проти білоруського режиму.

Читайте також: Україна відправить Литві колючий дріт для захисту кордону з Білоруссю

Після інциденту із захопленням білоруською владою рейсового літака Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса, і санкцій, які були введені після цього Євросоюзом проти білоруського режиму, Лукашенко заявив, що не має наміру захищати Європу від нелегальних мігрантів в умовах тиску.

Після цього на кордон з Литвою з Мінська почали організовано привозити сотні мігрантів, яких переправляли в Білорусь "в один кінець" з Іраку, Сирії та кількох африканських країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-