Кабмін хоче оновити план вакцинації від коронавірусу

Кабмін хоче оновити план вакцинації від коронавірусу

Укрінформ
Кабінет Міністрів планує оновити Національний план вакцинопрофілактики поширення COVID-19, враховуючи фактичні темпи проведення вакцинації та оновлення інформації про закупівлі та графіки поставок вакцин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у порядку денному засідання уряду, який опублікований на Урядовому порталі.

Також урядовці розглянуть проєкти законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування функцій уповноважених органів містобудування та архітектури; щодо внесення змін до деяких законів України щодо визначення розміру щорічної разової грошової допомоги до 5 травня; про основні засади державного нагляду (контролю); про офіційну статистику.

Крім того, представники уряду планують затвердити порядок здійснення контролю за якістю товарів, робіт і послуг оборонного призначення на всіх етапах їх розроблення, виробництва, модернізації, ремонту та утилізації, а також за цільовим використанням коштів; внести зміни до Порядку проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами; утворити Міжвідомчу робочу групу з питань розвитку системи державних реєстрів та кадастру нерухомого майна.

У середу Кабмін також розгляне проєкти постанов щодо внесення змін до Порядку забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, які постраждали від жорстокого поводження; питання реімбурсації лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення.

Читайте також: Паризька угода: Україна хоче створити «коридор» кліматичних цілей

На засіданні урядовці планують схвалити оновлений національний визначений внесок України до Паризької кліматичної угоди та низку інших проєктів рішень.

Також уряд планує ухвалити постанову, якою продовжить дію покладання спеціальних обов'язків (ПСО) стосовно продажу електроенергії для населення. 

Міністерство енергетики пропонує продовжити дію ПСО до 31 серпня. При цьому, ціна на електроенергію для населення залишиться незмінною – 1,68 грн/кВт-год.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів оприлюднив Національний план вакцинації проти коронавірусної інфекції 22 квітня 2021 року. Згідно з планом, Україна до кінця року має отримати 21,913 млн доз вакцин проти коронавірусу, із них 13,913 млн доз - закуплені коштом державного бюджету; 8 млн доз мають бути отримані за механізмом COVAX.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 3 264 715 людей, з них отримали одну дозу – 3 264 713, повністю імунізовані та отримали дві дози – 1 817 211 осіб (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 5 081 924 щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-