Веніславський прогнозує конкретні результати судової реформи в листопаді-грудні

Веніславський прогнозує конкретні результати судової реформи в листопаді-грудні

Укрінформ
Представник Президента у Конституційному Суді , народний депутат від “Слуги народу” Федір Веніславський прогнозує, що конкретні результати судової реформи в Україні можна буде побачити в листопаді - грудні 2021 року.

Про це він сказав в інтерв’ю на 24 каналі, передає Укрінформ.

“...судова реформа продовжує здійснюватись... І до кінця цього календарного року (2021 - ред.) прогнозую, це листопад - грудень, ми вже отримаємо конкретні результати наших зусиль у цій сфері”, - сказав депутат.

Він також висловив переконання, що найближчим часом після підписання Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим, а потім Президентом Володимиром Зеленським набудуть чинності закони “Про внесення змін до Закону "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України” з пропозиціями глави держави (№3711-Д), "Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя" (№5068) та "Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя" (№5069). Після цього, за словами Веніславського, зокрема, буде утворено конкурсну комісію щодо відбору кандидатів на посаду ВККС, сформовано Етичну раду щодо перевірки на доброчесність кандидатів на посади членів ВРП.

Читайте також: Рада ухвалила закон про перезапуск ВККС із пропозиціями Президента

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 13 липня ухвалила в цілому з пропозиціями Президента Закон «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України» (“3711-д). 20 липня парламент відхилив проєкт постанови про скасування законодавчого акту. Таким чином документ може бути підписаним Головою Верховної Ради та переданим на підпис Президенту.

Читайте також: Перезавантаження ВРП: нарешті з’явився інструмент очищення всієї судової системи

14 липня парламент ухвалив Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя" (№5068), який передбачає реформу відомства, та Закон "Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя" (№5069). 20 липня були відхилені проєкти постанов про скасування документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-