КВУ: майже 30 депутатів «прогуляли» понад 90% голосувань під час п’ятої сесії ВР

КВУ: майже 30 депутатів «прогуляли» понад 90% голосувань під час п’ятої сесії ВР

Укрінформ
27 народних депутатів пропустили понад 90% голосувань у Верховній Раді упродовж п’ятої парламентської сесії.

Про це повідомляє Комітет виборців України, передає Укрінформ.

«Фактично саботували голосування ВР депутати «Опозиційної платформи За життя», які взяли участь лише в 38% голосувань», - йдеться у повідомленні КВУ.

Окрім того, зазначається, що депутати від фракцій «Слуга народу» та «Європейська солідарність» у Верховній Раді найактивніше голосували упродовж п’ятої парламентської сесії.

Читайте також: Комітет ВР пропонує позбавити «депутатських» виплат за липень 73 парламентаріїв

«Найактивніше упродовж сесії голосували (натискали «за», «проти», «утримався») депутати «Слуги народу» та «Європейської солідарності». В середньому участь у голосуваннях брали 84% депутатів «Слуги народу» та 79% депутатів «Європейської солідарності», - йдеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що двоє народних депутатів не проголосували жодного разу упродовж п’ятої сесії. Це Тарас Козак (парламентська фракція «Опозиційна платформа - За життя») та Степан Івахів (депутатська група «За майбутнє» у ВР).

Також повідомляється, що депутати від фракції «Голос» взяли участь у 74% голосувань, від депутатської групи «Довіра» у 71%, від фракції «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» у 64%, від депутатської групи «За майбутнє» у 55%.

Читайте також: До реєстру олігархів може потрапити до п’яти депутатів Ради – Корнієнко

Як повідомляв Укрінформ, п’ята сесія Верховної Ради розпочалася 2 лютого, а закінчиться 23 липня 2021 року. Планується, що шоста сесія парламенту дев’ятого скликання розпочнеться 7 вересня 2021 року, а завершиться 21 січня 2022 року.

Упродовж п’ятої сесії Верховної Ради всього було проведено 3,5 тисячі голосувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-